Ривонос: Телефонски позив Зеленског замало убио Залужног

Срна
Foto: Танјуг/ АП

КИЈЕВ- Бивши генерал украјинских Снага за специјалне операције Сергеј Кривонос оптужио је предсједника Владимира Зеленског да је покушао да ликвидира Валерија Залужног, некадашњег главнокомандујућег војске Украјине и свог ривала.

"Руска војска је извела удар на командно мјесто на коме се налазио Залужни, а то се десило одмах након позива из канцеларије Зеленског. Залужни је чудом преживио", рекао је Кривонос.

Он је навео да је Залужни тиме што је одговорио на позив Зеленског открио своју локацију путем радио-сигнала, а након минут и по је командно мјесто погодила руска навођена ракета.

"Залужни је био рањен, а спасила га је добро утврђена просторија", објашњава Кривонос.

У мају 2023. године појавиле су се гласине на интернету о томе да је Залужни рањен и да је нестао из медија, што су Украјинци негирали.

На фотографијама генерала, ипак, биле су видљиве физичке промјене. Убрзо је отишао "у пензију", али на други начин.

Наиме, због све већег сукоба између њега и Зеленског, Залужни је изненада добио положај амабасадора Украјине у Великој Британији.

Залужни је јако популаран међу грађанима Украјине, па се сматра да му је ова позиција понуђена како не би омео Зеленског као противкандидат на предсједничким изборима.

Ипак, избори 2024. године нису одржани, подсјећа ТВ "Фронт".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана