Рибаков обавијестио Гутереша: Украјина нарушила ваздушни простор Бјелорусије

Танјуг
Рибаков обавијестио Гутереша: Украјина нарушила ваздушни простор Бјелорусије

МИНСК  - Стални представник Бјелорусије при УН Валентин Рибаков обавестио је генералног секретара свјетске организације Антонија Гутереша да је Украјина дроновима нарушила ваздушни простор те земље, саопштило је бјелоруско Министарство спољних послова.

Како се наводи, Рибаков је на састанку са Гутерешом рекао да се нарушавање ваздушног простора догодило 9. августа и обавијестио га о мјерама које је Минск предузео у вези са тим.

Он је, према саопштењу, истакао да "провокација Украјине представља опасне акције проширења зоне сукоба са покушајем да се у њу увуче Бјелорусија, која се увиек залаже за рјешавање кризе и заустављање крвопролића", преноси Тасс.

Предсједник Белорусије Александар Лукашенко саопштио је 10. августа да је претходног дана уништено неколико дронова који су летјели из Украјине у правцу Русије изнад територије Бјелорусије.

Лукашенко је наредио да се појачају трупе на граници са Украјином у више тактичких праваца.

Бјелоруски министар одбране Виктор Хрењин рекао је да је та одлука донијета „узимајући у обзир ситуацију која се развија у Украјини, као и у Курској области“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана