РИА Новости: Убијени Ржицки био на украјинској црној листи

Танјуг
РИА Новости: Убијени Ржицки био на украјинској црној листи

КРАСНОДАР- Замjеник начелника градског одjељења за мобилизациони рад Станислав Ржицки, који је убијен у Краснодару, раније је уврштен у онлајн базу података „Миротворац“, црну листу на којој се објављују имена и адресе особа које Украјина сматра непријатељима.

Подаци Ржицког униети су у базу података украјинског сајта „Миротворац“, а његова фотографија сада има статус „ликвидирана“, јављају РИА Новости.

Сајт "Миротворац" познат је по, како наводе РИА Новости, скандалозним публикацијама у којима објављује податке новинара, припадника милиције самопроглашених република ДНР и ЛНР и других грађана, називајући их „издајницима отаџбине“.

У прољеће 2016. године, тај сајт је објавио спискове новинара, међу којима и страних, који су добили акредитације од ДНР и ЛНР, наводећи њихове контакт податке, након чега су неки од њих добили пријетње.

Представница ОЕБС-а за слободу медија Дуња Мијатовић оцијенила је тада да је објављивање личних података „алармантан корак који би могао додатно да угрози безбедност новинара”.

Акције власника сајта „Миротворац“ критиковала је и портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, упозоривши да су ове објаве „директан позив на одмазду над новинарима“.

База података сајта „Миротворац” садржи и податке о низу руских личности из области културе и других грађана различитих земаља.

Раније је прес-служба администрације Краснодара потврдила РИА Новостима смрт замјеника начелника градског одјељења за мобилизациони рад Станислава Ржицког.

Према извору агенције, убијен је из ватреног оружја.

Замјеник Државне думе, бивши шеф Краснодара Јевгениј Первишов изразио је саучешће. Ржицки, који је раније командовао подморницом "Краснодар", убијен је пуцњем у леђа, рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана