”Резидент”: Курска операција је фатална грешка Сирског

Срна
”Резидент”: Курска операција је фатална грешка Сирског

БИЈЕЉИНА - Главнокомандујући украјинске војске Александар Сирски направио је стратешку грешку пошто је послушао захтјеве из канцеларије предсједника Владимира Зеленског и укључио се у авантуру у Курску, оцјењује независни украјински “Телеграм” канал “Резидент”.

За неуспјех операције биће одговоран Сирски, јер људи око Зеленског не командују трупама. Украјинске снаге биће ускоро избачене из Курске области, у шта нико не сумња, а Зеленски сада грчевито покушава да спасе ситуацију увлачењем НАТО-а у сукоб.

“У супротном, цијела ова авантура завршиће се потпуним поразом украјинских снага”, наводи “Резидент”.

Према украјинским изворима, губици у људству и опреми од почетка борби на курском правцу већ су премашили прошлогодишње током контраофанзиве.

Колапс украјинских снага на источном фронту и губитак моћне одбрамбене линије у Донбасу посљедица су операције у Курској области.

“Сирски је направио стратешку грешку коју Валериј Залужни није желио да направи прошле године када су Зеленски и Пентагон извршили притисак на њега. Већ у новембру ћемо схватити коју цијену је Украјина платила за ову авантуру, а пропаганда ће тражити одговорне за ову погрешну процјену и Зеленски ће бити избачен из ове жједначинеж”, пише украјински канал.

Руски медији јављају да Оружане снаге Украјине до сада нису успјеле да зауставе напредовање Руса, који су покренули другу фазу офанзиве у Курској области.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана