Републиканци објавили извјештај на 300 страна о Бајденовој злоупотреби функције

Агенције
Републиканци објавили извјештај на 300 страна о Бајденовој злоупотреби функције

Три републиканска комитета која су водила истрагу о опозиву предсједника Џозефа Бајдена објавила су извјештај у којем се наводи да је понашање предсједника САД било за опозив.

Си-Ен-Ен наводи да републиканци ипак нису послали званичну препоруку Представничком дому да настави са импичментом већ су "само" објавили извјештај на 291 страници гдје се наводи да је Бајден "свјесно учествовао" у завјери да искористи своју функцију док је био потпредсједник како би финансијски помогао својој породици.

"Наша истрага о опозиву јасно показује да је Џо Бајден злоупотребио своју јавну функцију за приватну финансијску корист породице Бајден и Бајденових пословних сарадника", навео је предсједавајући правосудног комитета Представничког дома Џим Џордан.

Чињенице говоре саме за себе, а демократе више не могу да прикривају истину за предсједника Бајдена, додао је он.

"Док демократе ове недјеље славе Џоа Бајдена и крунишу Камалу Харис као његовог насљедника, Американци би требало да се сете реалности Бајден-Харисове администрације: криминала, хаоса и корупције", поручио је Џордан. 

Републиканци су објавили извјештај на дан када почиње Национална конвенција Демократске странке у Чикагу, на којој се очекује и обраћање Бајдена.

 

Our impeachment inquiry shows conclusively that Joe Biden abused his public office for the private financial benefit of the Biden family and Biden business associates.

The facts speak for themselves, and Democrats can no longer stretch the truth to cover for President Biden.… https://t.co/M1rLMqeHV8

— Rep. Jim Jordan (@Jim_Jordan) August 19, 2024

 

"Бајден, дабоме, неће бити опозван јер за ово је потребна двотрећинска већина у Сенату. Али то није поента овог геста, већ порука коју републиканци шаљу демократама да су они политички опозвали Трампа два пута, и да им се сада овим враћа. А то да је Бајден продавао утицај преко свог брата и сина, то већ и врапци на грани знају", каже дугогодишњи новинар РТ Америка и аутор емисије "Глас из Америке", Небојша Малић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана