Републиканац Хачинсон објавио предсједничку кандидатуру

Срна
Републиканац Хачинсон објавио предсједничку кандидатуру

ВАШИНГТОН - Бивши гувернер Арканзаса, републиканац Аса Хачинсон, објавио је данас своју кандидатуру за Бијелу кућу на предсједничким изборима 2024. године.

Хачинсон је провео неколико дана у држави Ајова, што је покренуло спекулације да намјерава да уђе у трку за челну позицију у администрацији САД.

-Донио сам одлуку и моја одлука је да се кандидујем за предсједника САД - рекао је Хачинсон у интервјуу станици Еј-Би-Си и додао да ће званична објава услиједити током априла.

Он је рекао да је путовао земљом шест мјесеци, слушао приче људи о руководству земље и закључио да они "желе лидере који се истичу по оном најбољем у Америци, а не само по најгорим инстинктима."

Бивши гувернер је рекао да је инспирисан својим путовањима широм земље у посљедњих шест мјесеци и признао да ће бити потребно "много напорног рада и добрих порука" да се подигне његов национални профил.

Хачинсон је за сада четврти кандидат републиканаца за предсједничку номинацију, а своју кандатуру су поред Доналда Трампа истакли бивши амбасадор САД при УН Ники Хејли и забављач Вивек Рамасвами.

Очекује се да ће се гувернер Флориде Рон Десантис на љето придружити овој групи републиканских кандидата за предсједника.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана