Ренџери убили крокодила који је усмртио дјевојчицу

Танјуг
Ренџери убили крокодила који је усмртио дјевојчицу

МЕЛБУРН - Ренџери су убили крокодила у сјеверној Аустралији који је претходно напао и усмртио 12-годишњу дјевојчицу, саопштила је данас полиција.

То је био први смртоносни напад крокодила у аустралијској Сјеверној територији од 2018. године, јавио је АП.

Ренџери су покушавали да ухвате или убију крокодила дугог 4,2 метра након прошлонедјељног напада на дјевојчицу. Полиција у Аустралији пронашла је прије неколико дана остатке 12-годишње дјевојчице коју је напао крокодил у потоку код ријеке Дали у Северној територији.

Начелница полиције Ерика Гибсон рекла је да је дјевојчица била на одмору са својом породицом када су посјетили поток у Нганмаријанги, заједници Абориџина у региону ријеке Дали, близу Палумпе, пренио је Скај њуз.

Гибсон је истакла да је тај инцидент подсјетник да у водама на Сјеверној територији "увијек треба рачунати на крокодиле”. Крокодили, који могу да нарасту и до шест метара, територијални су и претпоставља се да ће се овај који је усмртио дјевојчицу остати у оближњим водама. Постоји више од 100.000 крокодила на Сјеверној територији, чија је површина више од шест пута већа од Велике Британије и фатални напади су релативно ријетки.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана