Рекордан износ: Ево колико новца је Бајден прикупио за своју кампању

GS
Foto: WSJ

Предсједник САД Џозеф Бајден прикупио је више од 53 милиона долара за своју кампању и Демократску странку у фебруару, што је рекордан износ за један мјесец, саопштено је из Баједнове кампање.

Предсједник и демократесу тај мјесец завршиле са расположивих 155 милиона долара, што је највише икада прикупљено за демократу у овом изборном периоду.

До сада је највец́и прилив дошао од донатора мањих сума, чиме су оборени рекорди постављени у претходна три мјесеца, додаје се у саопштењу.

Бајден је прикупио више од 331 милион долара откако је покренуо кандидатуру за реизбор у априлу и тренутно има велику финансијску предност у односу на републиканског ривала, бившег предсједника Доналда Трампа, који тек треба да изнесе податке за фебруар, преноси Тањуг.

Очекује се да обје кампање поднесу детаљне информације о укупном прикупљању средстава Федералној изборној комисији у сриједу, преноси Блумберг.

У фебруару, 469.000 појединачних донатора допринио је са 562.000 донација Бајденовим напорима за реизбор.

 Током првих 48 сати након Трампове побједе на примарним републиканским изборима у Јужној Каролини, Бајденова кампања прикупила је 1,6 милиона долара од локалних донатора.

Позиви на донације путем мејла допринијели су Баједновој кампање 40 одсто више прихода више него у јануару, са огласима усредсређеним на Трампа.

Трамп тек треба да почне прикупљање средстава заједно са Републичким националним комитетом, који може да прихвати чекове у великим износма.

Према анкети Bloomberg News и Морнинг Consult, Трамп води над Бајденом у седам кључних држава пред новембарске предсједничке изборе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана