Разговори Путина и Кима трајали два сата, почела званична вечера

Танјуг
Разговори Путина и Кима трајали два сата, почела званична вечера

МОСКВА - Предсједник Русије Владимир Путин и лидер Сjеверне Кореје Ким Џонг Ун одржали су данас тет-а-тет састанак који је трајао више од два сата, после преговора у проширеном саставу, саопштила је прес служба Кремља.

Састанак два лидера одржан је на космодрому „Восточни” у Амурској области Русије, преноси агенција РИА Новости.

Након састанка на космодрому је почела званична вечера у част доласка Ким Џонг Уна у Русију.

-Односи Москве и Пјонгјанга не би требало да забрињавају друге земље, јер нису усмјерени ни против кога. Сва друга питања тичу се само наше двије суверене земље и не би требало да буду предмет забринутости трећих држава, јер се наша сарадња одвија у корист народа наших двију земаља, а не против било кога - рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков за телевизију „Русија 1”.

Напомиње да је Сјеверна Кореја блиски сусјед.

-И упркос било каквим коментарима или повицима споља, ми ћемо градити односе са нашим сусједима на начин који је користан за нас и за наше сусједе - нагласио је Песков.

Он је додао да Русија задржава своју позицију у УН када су у питању санкције Сјеверној Кореји, али то не може, не треба и неће бити препрека развоју руско-сјевернокорејских односа.

Песков је истакао да се изградња односа између Русије и Сјеверне Кореје такође тиче осјетљивих области, укључујући и војну.

Разговор је одржан у сали за састанке техничког комплекса космичког ракетног комплекса „Сојуз 2”.

У разговорима су учествовали чланови делегација двије земље.

Са руске стране, преговорима су присуствовали замјеник шефа предсједничке администрације и портпарол Кремља Дмитриј Песков, министар спољних послова Сергеј Лавров, замјеник премијера - министар индустрије Денис Мантуров, министар одбране Сергеј Шојгу, замјеник премијера Алексеј Оверчук, потпредсједник владе Марат Хуснулин, министар саобраћаја Виталиј Савељев и министар природних ресурса Александар Козлов .

Ким Џонг Уна на путовању прате шеф Министарства спољних послова ДНРК Чое Сонг Хуи, шеф одјељења за војну администрацију Централног комитета Радничке партије Парк Чонг Чон и замјеник шефа Централног војног комитета Ли Бјунг Чол, наводи РИА Новости.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана