Разбијена нарко банда која је растурала дрогу по Аустрији, вођа из БиХ

ГС
Разбијена нарко банда која је растурала дрогу по Аустрији, вођа из БиХ

САЛЦБУРГ - Након неколико мјесеци интензивне истраге, полиција Салцбурга и Горње Аустрије успјела је да разбије нарко банду која је д‌јеловала у овом подручју, а на чијем се челу налазио наркобос из БиХ.

Како је утврђено, они су у протеклом периоду препродали 26 килограма кокаина и 334 килограма канабиса.

У мају је ухапшено девет особа код којих су пронађени одређени трагови који су довели до самог врха ове банде и даљих хапшења.

Све је почело прошле године када су ухапшена два држављанина Србије и један Аустријанац код којих је пронађено 12 килограма канабиса и 100 грама кокаина. Полиција је схватила да они раде за неког, па су тако истрагом дошли до 35-годишњег држављанина БиХ, који је био настањен у Салцбургу, а који је и након хапшења својих људи, наставио са радом. Тада је овај држављанин БиХ постао главни фокус истраге.

-Наравно, он је и даље имао своје људе са којима је наставио да ради. Дрогу је довозио из иностранства, складиштио је у Салцбургу и препродавао по цијелом региону Горње Аустрије - стоји у саопштењу.

Његова десна рука је био његов брат, који је живио у Ансфелдену. Сви ухапшени су доби између 26 и 53 године, од којих је већина имала пријављено боравиште у Салцбургу. Сви они вуку поријекло са Балкана, а највише их је из БиХ, Србије и Хрватске, пишу Независне.

Под истрагом су и наводни купци тј. њихове редовне муштерије. Сви осумњичени налазе се у притвору, а уколико буду осуђени, неке од њих чека и до 15 година затворске казне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана