Расте напетост: Нови рат на помолу?

Б92
Расте напетост: Нови рат на помолу?

​БАКУ - Иако су у посљедњих неколико мјесеци Јерменија и Азербејџан "опустили" односе, чини се да би ватра могла поново да се распламса, прије свега због потеза Француске који је разбјеснио Баку.

У саоштењу Министарства одбране Азербејџана, званични Баку је замјерио Паризу додатно наоружавање Јерменије у посљедњем периоду.

"Чињеница да је Француска, упркос упозорењима азербејџанске стране, испоручила Јерменији смртоносно и јуришно оружје, додатни је доказ француских провокативних активности у региону Јужног Кавказа", наводи се у саопштењу Министарства одбране Азербејџана.

Такође, оптужили су Француску за лицемјерје.

Министарство је саопштило да предсједник Макрон води политику милитаризације и геополитичких интрига.

Како су истакли, овакво понашање је пут у нови рат, а из Бакуа су искористили прилику да Французе "боцну" за дешавања у Новој Каледонији.

"Француска, као колонијална сила, историјски је имала ужасно искуство стварања жаришта рата и сукоба у разним дијеловима свијета. Умјесто да ријеши тако дубоко укоријењене проблеме, који су реликт срамног колонијалног наслијеђа, и да оконча неоколонијализам, Француска води прљаву пропагандну и кампању дезинформацијама против Азербејџана", истичу из Бакуа.

На крају, навели су и како овакво понашање Јерменије и Француске може представљати увод у нови рат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана