Раскинут уговор о закупу земљишта украјинске амбасаде у Москви

Танјуг
Foto: Нв.уа

МОСКВА - Руско Министарство спољних послова донијело је одлуку да раскине уговор о закупу земљишта предвиђених за локацију украјинске амбасаде у Москви, као одговор на прошлогодишњу сличну одлуку Кијева.

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова подсјетила је да је у априлу прошле године Градско веће Кијева објавило раскид уговора о закупу земљишта на коме се налази комплекс зграда руске амбасаде у Украјини, преноси Интерфакс.

„Као што знате, у дипломатији постоји принцип реципроцитета. У вези са тим, Одјељење за имовину града Москве је такође одлучило да раскине уговоре о закупу земљишта предвиђених за локацију украјинске амбасаде у Москви“, рекла је Захарова.

Кијев је о одлуци руског Министарства спољних послова о раскиду уговора о закупу земљишних парцела за украјинске амбасаде у Русији обавјештен на прописан начин, додаје се у саопштењу Захарове на објављеном на сајту ресора.

У априлу прошле године градоначелник Кијева Виталиј Кличко објавио је да је градско вијеће украјинске престонице раскинуло уговор о закупу земљишта на коме се налази руска амбасада.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана