Раније ослобађање страних осуђеника због пренатрпаности затвора

Танјуг
Foto: Илустрација

ЛОНДОН- Већи број странаца који издржавају казне у британским затворима, биће ослобођено и до годину дана прије истека казне због рјешавања проблема пренатрпаности затвора, преносе британски медији.

Очекује се да ће министар правде Велике Британије Алекс Челк данас потврдити ову мјеру, којом би британска влада могла да направи уштеду од 70.000 фунти по затворенику, преноси Скај Њуз.

Навео је да ће већи број странаца, који своје казне издржавају у британским затворима, бити депортован у своје матичне земље.

Прошле недјеље судијама је наложено да осуђеним криминалцима одобравају кауције, што је изазвало забринутост да неки од најтежих преступника можда неће бити послати у затвор, већ ће умјесто тога остати на слободи уз кауцију.

Министарство правде Велике Британије саопштило је да је до марта ове године више од 3.100 страних криминалаца већ пуштено на превремену слободу, али се 10.500 и даље налази у затворима у Енглеској и у Велсу.

Званичници разматрају и шта се још може учинити да се страни преступници осуђени за мања кривична дјела брже пусте на слободу, али уз увођење нових мјера забране повратка у Великој Британији.

Најновији званични подаци показују да је у затворима у Енглеској и у Велсу на издржавању казни 88.225 људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана