Раиси: Починиоци терористичког дјела ће бити кажњени

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ТЕХЕРАН - Предсједник Ирана Ебрахим Раиси рекао је данас да ће починиоци терористичог напада у Керману бити кажњени, након двије експлозије у којој је погинуло најмање 103 људи, а рањено 188, на обиљежавању четврте годишњице убиства генерала елитних јединца Кудс, Касема Солејманија.

Раиси тражи од власти да што прије предузму потребне мјере за ублажавање патње жртава и лијечење рањеника, пренела је ИРНА.

Раиси је оштро осудио терористички напад у време обиљежавања смрти Касема Солејманија и изразио саучешће породицама жртава.

Он је захтијевао да се што пре пронађу починицоци и налогодавци терористичког акта.

"Ово је још један антиирански злочин, а починиоци терора и зла, створили су стравично мучеништво учесника церемоније одавања поште Солејманију. Међу њима има и жене и деце", поручио је Раиси.

Он је рекао да "моли све покрајинске власти да што прије предузму потребне мјере за олакшавање патње повријеђених и збрињавање повријеђених".

"Несумњиво је да ће починиоци и вође овог кукавног чина ускоро бити идентификовани и за свој гнусни чин бити кажњени. Непријатељи нације треба да знају да такве акције никада не могу изазвати поремећај у чврстој одлучности иранске нације у одбрани исламских идеала", истакао је Раиси.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана