Радници Амазона у Калифорнији изгубили у парници по групној тужби против Амазона

Танјуг
Радници Амазона у Калифорнији изгубили у парници по групној тужби против Амазона

СИЈЕТЛ - Амазон је однео побjеду у судском процесу одржаном због групне тужбе поднијете у име готово 7.000 радника Амазона из америчке савезне државе Калифорнија, у којој се захтјевало да компанија надокнади трошкове запосленима који су радили на даљину током пандемије корона вируса.

Амерички окружни судија Винсент Чабрија у Сан Франциску рекао је да именовани тужилац Дејвид Вилијамс није успео да докаже да је Амазон требало да запосленима надокнађује интернет, мобилне телефоне и друге трошкове, пренео је Ројтерс.

Вилијамс је тужио Амазон 2021. појединачно и на то додао групне тужбе прошле године.

Оптужио је Амазон да је прекршио калифорнијски закон који од послодаваца захтева да радницима надокнаде разумне трошкове у вези са послом.

Компанија је тврдила да не дугује надокнаду јер су трошкови резултат владиних налога да остану код куćе, а не било какве одлуке Амазона.

Вилијамсови адвокати су поднели сличне тужбе против неколико других компанија, укључујући ИБМ, Фоx и Орацле, и неки од тих случајева су решени, а предузеćа су пристала да радницима на удаљенијим локацијама дају до 83 долара месечно за покривање трошкова куćне канцеларије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана