Путник изашао на крило авиона, па ухапшен

Srna
Foto: 7news

МЕЛБУРН - На аеродрому у Мелбурну ухапшен је путник који је изашао из авиона кроз излаз за случај опасности, ходао крилом и спусито се преко мотора на писту, рекли су званичници.

Авион компаније "Џетстар" стигао је на аеродром у Мелбурну из Сиднеја, а мушкарац је напустио летјелицу поред десног излаза.

Отварање излаза аутоматски је покренуло спуштање клизача са задњег дијела трупа до земље, наводи се у саопштењу "Џетстара".

Међутим, човјек је умјесто тога прошао дуж крила и спустио се на један од два мотора "ербаса А320", рекао је један званичник.

Путница Одри Варгезе изјавила је да су путници викали и вриштали када је човјек почео да се понаша чуднио непосредно прије него што је отворио излаз за случај опасности.

"Човјек је показивао прилично чудно понашање. Чим је авион почео да се зауставља, он је устао и кренуо тамо гдје је ред за излаз у случају нужде", рекла је Варгезеова.

Особље "Џетстара" позвало је полицију, која је ухапсила човјека због "наводног агресивног понашања и кршења безбједносних протокола у авиону", наводи се у полицијском саопштењу.

Хитна помоћ је превезла човјека у болницу, гдје је остао на даљој процјени, пренио је АП.

Полиција наставља истрагу и очекује подизање оптужнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана