Путин: Запад изгубио руске туристе због русофобије

Танјуг
Путин: Запад изгубио руске туристе због русофобије

ДЕРБЕНТ- Запад се својом русофобијом и антируским санкцијама прецртао са листе атрактивних туристичких дестинација за Русе и трпи губитке, изјавио је у Дербенту руски предсједник Владимир Путин.

-Посљедњих година код нас се активно развија домаћи туризам, динамика  је веома добра. Наравно, своју улогу су одиграли и спољни фактори – свакакве санкције и ограничења од стране власти неких држава, русофобија коју они подстичу - рекао је Путин на скупу о развоју туризма у Сјеверно-кавкаском федералном округу.

Наиме, додао је Путин, ''они су се сами прецртали са листе туристичких дестинација које су привлачне руским грађанима и тиме губе и приходе и углед и повјерење својих партнера“, преносе РИА Новости.

За дугорочни развој туризма Русија има огроман потенцијал - културни, природни и рекреативни, истакао је Путин.

-Главно је да наша туристичка индустрија достиже нови ниво, повећава атрактивност, активно се промовише развој саобраћајне инфраструктуре, одмаралишта, хотела, ресторана и кафића, унапређење јавних простора - рекао је Путин.

Велики број предузетничких иницијатива и пројеката се реализује у овој области, додао је, и све више људи бира Русију као мјесто за одмор.

Према његовим ријечима, заједнички задатак и државе и руског бизниса је да обезбиједе раст квалитета туристичких услуга и инфраструктуре и да теже највишим стандардима.

-Важно је да Русија има све за дугорочан, сигуран, ефикасан развој сектора туризма... Ово је огроман историјски, културни, природни, рекреативни потенцијал. У погледу разноликости природних и климатских услова, ми можда уопште немамо конкуренцију у свијету. Развој инфраструктуре за домаћи и страни туризам у Русији иде добрим темпом, али је важно да се не одступа од постављених циљева и планова - рекао је Путин.

Додао је да раст домаћег туризма показује рекордне нивое у Дагестану, захваљујући културним атракцијама и природи региона.

-Раст домаћег туризма овдје, у Дагестану, посебно у Дербенту, показује рекордне нивое. Поред овога што сам рекао, говорио сам о древном пореклу и Дагестана и Дербента, о културним знаменитостима, али ту је и невјероватна природа и многе друге атракције - додао је.

Руски лидер је такође указао на традицију кавкаског гостопримства везану за локална пића, чија се производња активно развија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана