Путин: Заинтересовани смо за што скорији завршетак сукоба у Украјини

Срна
Foto: Танјуг

НОВО-ОГАРЕВО - Русија је заинтересована за што скорији завршетак сукоба у Украјини, изјавио је руски предсједник Владимир Путин.

Он је на састанку са представницима медија чланица БРИКС-а рекао да Москва пажљиво и са поштовањем посматра све иницијативе за рјешавање украјинског сукоба, те да разумије да су сви њени пријатељи, укључујући чланице БРИКС-а, ријешени да се сукоб што прије оконча на миран начин.

“Свјесни смо да је то, наравно, елемент иритације у међународним и европским питањима и у економији. Заинтересованији смо од било кога да се сукоб што прије заврши и то, наравно, мирним средствима”, навео је Путин.

Руски предсједник нагласио је да је Русија спремна за дијалог о миру у Украјини, али само на основу конкретног документа из 2022. године.

Према његовим ријечима, веома је тешко и контрапродуктивно да се одређује рок за окончање руске специјалне војне операције у Украјини.

Путин је истакао да украјинска војска не може да користи високопрецизно и далекометно оружје и да то раде војни специјалисти НАТО-а.

“НАТО се бори против нас, али рукама украјинских војника”, додао је Путин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана