Путин: Украјина покушала да дигне у ваздух "Турски ток"

ГС
Foto: Танјуг

МОСКВА - Предсједник Русије Владимир Путин рекао је да је Украјина покушала да дигне у ваздух дио гасовода "Турски ток".

Он је то изјавио на седници Савjета безбjедности Русије на којој је, између осталог, рекао да Кијев одавно користи терористичке методе.

"Извршен је низ терористичких напада и покушаја сличних злочина на енергетске објекте и гасну инфраструктуру наше земље, укључујући покушај да се дигне у ваздух један дио 'Турског тока'. Све то је доказано објективним подацима, укључујући и изјаве приведених извршилаца тих аката", поручио је Путин.

Путин је оптужио Кијев за нуклеарни тероризам, у вези са нападима на Запорошку нуклеарну електрану, као и постројење у Курску.

"Постоје дјела атомског тероризма. Мислим да ракетне и артиљеријске ударе на Запорошку нуклеарну електрану", рекао је Путин на састанку Савјета безбједности Русије.

Он је истакао да је Кијев извршио три терористичка напада на нуклеарну електрану у Курску.

Говорећи о експлозијама на гасоводима "Сјеверног тока", Путин је подсјетио да Русији није дозвољено да учествује у истрази о томе.

"Као што знате, представницима Русије није дозвољено да истражују узроке експлозија и уништавању међународних система за проток гаса који се пружају дном Балтичког мора. Али сви знамо ко на крају има корист од овог кривичног дјела", навео је Путин, без даљег образложења.

Према његовим ријечима, Украјина је покушала да разнесе један дио гасовода "Турски ток", а забиљежен је и велики број других терористичких напада и покушаја сличних кривичних дјела усмјерених ка електроенергетским објектима у Русији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана