Путин: Украјина користи терористичке методе уз помоћ Запада

СРНА
Путин: Украјина користи терористичке методе уз помоћ Запада

МОСКВА - Украјина је почела да користи терористичке методе уз помоћ западних земаља, изјавио је предсједник Русије Владимир Путин.

"Природно је да се неонацистички режим у Кијеву - опет уз подршку Запада и често по директним западним инструкцијама - окренуо терористичким методама", рекао је Путин на састанку руске Федералне службе безбједности /ФСБ/ у проширеном формату.

Коментаришући недавне провокативне изјаве представника западних обавјештајних служби, Путин је истакао да такве изјаве личе на уцјену и покушаје да се пријети руском друштву.

Путин је позвао ФСБ да појача своје противтерористичке активности и схвати да се Русија суочава са тешким противником.

Руски предсједник напоменуо је да су сви покушаји украјинских група за извиђање и саботажу да пробију руске границе били неуспјешни.

"Видимо резултате: пропали су сви покушаји терористичких и група за саботажу, које се састоје од регуларних непријатељских јединица и страних плаћеника, да упадну на нашу територију", навео је Путин.

Према његовим ријечима, украјински саботери покушали су да изврше терористичке упаде на погранична подручја у Руској Федерацији, али су претрпјели губитке.

Путин је нагласио да је ФСБ суочен и са одговорним задатком заштите уставног поретка у случају било каквих покушаја да се изазову нереди.

"С тим у вези, одговоран задатак је пред јединицама које осигуравају заштиту уставног поретка и боре се против екстремизма. Мора се оштро реаговати и морају се сузбити покушаји да се изазову нереди и међуетнички сукоби, као и покушаји да се крше права и слободе грађана и искористе русофобија и друге идеологије нетолеранције", рекао је Путин.

Он је подсјетио да је много тога учињено како би се ојачале границе Русије, укључујући у зони сукоба, те да је побољшана и опрема пограничних снага и да се виде резултати тога.

Путин је додао да је неопходно да се појача борбена спремност и ојача опрема руских пограничних снага и на мору, прије свега у Црном мору. /

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана