Путин: Штитимо интересе већине држава

Срна
Путин: Штитимо интересе већине држава

МОСКВА - Земље БРИКС-а заузеле су чврст став у глобалној арени и штите интересе већине свјетских држава, изјавио је данас руски предсједник Владимир Путин на самиту ове организације.

Путин је истакао да ауторитет организације стално јача јер њени циљеви испуњавају тежње главног дијела међународне заједнице "такозване свјетске већине".

"Наших пет земаља заузеле су чврст став у међународној арени и представљају угледан ентитет", рекао је Путин на пленарној сједници самита у Јужноафричкој Републици.

Према његовим ријечима, земље БРИКС-а подржавају формирање мултиполарног свјетског поретка, заснованог на владавини међународног права, укључујући и право на самоопредјељење свих народа.

Путин је додао да се пет земаља БРИКС-а противе хегемонији и политици неоколонијализма, те указао да је у овој организацији неопходно успоставити сталну комисију за транспорт која ће се бавити логистиком.

Руске акције у Украјини, каже Путин, имају циљ да ставе тачку на рат који је против цивила покренуо Кијев, који подржава Запад.

"Русија је одлучила да подржи људе који се боре за своју културу, традицију, језик, будућност. Наше акције у Украјини су вођене тиме да ставимо тачку на рат који су покренули Запад и њихови сателити у Украјини против људи који живе у Донбасу", рекао је предсједник Русије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана