Путин стигао у Абу Даби

Танјуг
Путин стигао у Абу Даби

АБУ ДАБИ - Руски предсједник Владимир Путин допутовао је данас у Абу Даби, престоницу Уједињених Арапских Емирата (УАЕ), гдје ће разговарати са председником Мохамедом бин Заједом Ал Нахјаном, јавља агенција РИА Новости.

Планирано је да Путин и Ал Нахјан разговарају о стању и перспективама даљег развоја сарадње двије земље, а на дневном реду ће бити и актуелна међународна питања са акцентом на стање ствари у региону Блиског истока. Ово ће бити други састанак лидера ове године, а претходни је одржан у јуну, на маргинама Међународног економског форума у Санкт Петербургу, гдје су УАЕ били представљени у почасном статусу "земље госта". Руског лидера прати бројна делегација, у којој су министар спољних послова Сергеј Лавров, први потпредседник Владе Руске Федерације Андреј Белоусов, шеф Министарства индустрије и трговине Денис Мантуров, потпредсједник Владе Александар Новак, директор Централне банке Елвира Набиулина, шеф Роскосмоса Јуриј Борисов, шеф Росатома Алексеј Лихачов и директор Руског фонда за директне инвестиције (РФПИ) Кирил Дмитријев. У делегацији су и представници пословне заједнице.

Након разговора у Абу Дабију, Путин ће се упутити у Ријад, гдје би требало да се састане са престолонасљедником и предсједавајућим Савета министара Саудијске Арабије Мохамедом бин Салманом Ал Саудом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана