Путин: Ситуација у свијету тешка и напета

Танјуг
Путин: Ситуација у свијету тешка и напета

МОСКВА- Предсједник Русије Владимир Путин оцијенио је да је ситуација у свијету тешка и напета и указао на заоштравање старих и отварање нових сукоба у низу региона.

Путин је, обраћајући се учесницима 11. састанка секретара савЈета безбједности земаља Заједнице независних држава (ЗНД), који је данас почео у Москви, рекао да се то види нарочито на Блиском истоку, гдје је, како је навео, испровоцирана нова рунда палестинско-израелске конфронтације, у којој прије свега страдају цивили.

Према ријечима Путина, поједине земље покушавају да поткопају легитимне власти у државама ЗНД и везе између њих, што захтијева координисан колективни одговор, преноси Интерфакс.

"Акције неких држава директно су усмјерене на подривање легитимних власти, друштвене стабилности и традиционалних вриједности у земљама ЗНД, на нарушавање наших традиционалних блиских трговинских и културних веза", рекао је предсједник Русије.

Додао је да се земље ЗНД и даље суочавају са заједничким претњама као што су тероризам, организовани криминал, трговина дрогом, илегалне миграције, радикализам и екстремизам, као и ризици у области економске, информационе, технолошке и биолошке безбедности.

"Све то захтијева не само координисан колективни одговор, веć и велики превентивни рад", нагласио је Путин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана