Путин се суочио са својим двојником, па остао шокиран (ВИДЕО)

ГС
Путин се суочио са својим двојником, па остао шокиран (ВИДЕО)

Руски предсједник Владимир Путин изгледао је збуњено када се суочио са верзијом себе генерисаном вјештачком интелигенцијом (АИ) током данашњег маратонског онлајн и ТВ наступа током којег је одговарао на питања новинара и пробрана питања грађана.

Путинов "двојник" искористио је прилику да му постави питање, преноси Ројтерс.

"Владимире Владимировичу, здраво, ја сам студент државног универзитета у Санкт Петербургу. Хтио бих да питам да ли је тачно да имате много двојника", рекао је Путинов двојник, изазивајући смијех у пуној дворани у Москви.

"Да питам и како гледате на опасности које у наше животе доносе вјештачка интелигенција и неуронске мреже", додао је двојник који је изгледао као Путин и говорио његовим гласом.

Питање је изазвало оклијевање код Путина што му се ријетко дешава, а био је већ у четвртом сату одговарања на питања грађана на маратонској онлајн конференцији, преносе Вијести.ме.

"Видим да можда личиш на мене и говориш мојим гласом. Али сам размишљао о томе и само једна особа може бити као ја и говорити мојим гласом, и то ћу бити ја", рекао је Путин, додајући "Узгред, то је мој први двојник".

Често се спекулише посебно у западним медијима да Путин има једног или више двојника да умјесто њега наступају на неким јавним скуповима. Кремљ је то демантовао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана