Путин се обратио Русима: Морамо да идемо напред, да стварамо будућност

Танјуг
Путин се обратио Русима: Морамо да идемо напред, да стварамо будућност

МОСКВА - Предсjедник Русије Владимир Путин изјавио је вечерас да је у години на измаку Русија чврсто стала у одбрану националних интереса, слободе и безбjедности, а да је Драги пријатељи, као и да ће 2023. брзо постати дио историје, а "ми морамо да идемо напред, да стварамо будућност".

"Главна ствар која нас је окупила и ујединила је судбина Отаџбине, дубоко разумијевање највећег значаја историјске етапе кроз коју пролази Русија, великих циљева са којима се друштво суочава и колосалне одговорности за Отаџбину коју свако од нас осјећа...Рад за опште добро је окупио заједницу", поручио је Путин у новогодишњој поруци из Кремља и додао да су најважније особине народа Русије – солидарност, милосрђе, истрајност, преноси ТАСС.

Руски лидер се обратио представницима војске, који су, како је навео "на борбеном мјесту, на челу борбе за истину и правду".

"Ви сте наши хероји, наша срца су уз вас. Поносни смо на вас, дивимо се вашој храбрости, знајући да сада осјећате љубав својих најближих, најдражих људи, искрену подршку милиона грађана Русије, подршку цијелог народа. Више пута смо доказали да можемо да ријешимо најтеже проблеме и да никада нећемо одустати, јер нема те силе која може да нас раздвоји, натера да заборавимо сјећање и вјеру наших отаца и заустави наш развој", истакао је Путин у новогодишњем обраћању.

Он је подсјетио да је предстојећа 2024. година у Русији проглашена Годином породице.

"А права, велика породица је, наравно, она у којој дјеца одрастају, гдје владају пажња, топлина и брига за родитеље, љубав и поштовање једних према другима. Из тог сродства свих генерација љубави према очевој кући рађа се и његује приврженост отаџбини", закључио је руски лидер.

Он је пожелио све најбоље свим руским породицама, јер како је додао, историја сваке породице чини историју "наше огромне, лијепе и вољене отаџбине".

"Њену судбину одређујемо и стварамо сви ми – вишенационални народ Русије. Ми смо једна држава, једна велика породица. Обезбједићемо сигуран развој Отаџбине, благостање наших грађана и постаћемо још јачи. Ми смо заједно. А ово је најпоузданија гаранција будућности Русије. Срећан празник, драги моји, срећна Нова 2024", поручио је Путин.

Традиционални новогодишњи говор из Кремља први су видјели становници Камчатке и Чукотке, гдје Нова година већ долази (временска разлика са Москвом је плус 9 сати).

Путиново новогодишње обраћање биће приказано прије поноћи по локалном времену у свим временским зонама.

Говор предсједника из Кремља је традиционални формат новогодишњих обраћања, али је било изузетака.

Руски лидер је прошле године говорио из штаба Јужног војног округа у Ростову на Дону, окружен припадницима Северног војног округа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана