Путин се извинио становницима Харбина због јаких мјера безбједности

Срна
Foto: Танјуг

ХАРБИН - Руски предсједник Владимир Путин извинио се становницима Харбина на састанку са студентима и наставницима Политехничког универзитета “Харбин” због јаких мјера безбједности усљед његове посјете и нашалио се да ће “они ускоро ићи”.

”Желим да се извиним становницима због јаких мјера безбједности усљед нашег доласка. То није моја грешка. Локални другови раде професионално и тешко. Ја то разумијем, можда је то исправно. У сваком случају, то ствара одређене непријатности за грађане и молим вас да нам опростите. Ми ускоро идемо”, рекао је Путин.

Он је истакао “да ће се онда живот вратити у нормалу”.

У међувремену, руски предсједник се осврнуо на снагу Харбина.

“Највећи утисак лежи у моћи Харбина, који се посљедњих година претворио у моћан мегаград свјетских размјера. Овђе живи 10 милиона људи, колико ја знам. То је огроман град, мегаград, модеран и енергичан, то се види по ритму живота. Срећни сте што живите у оваквом граду”, поручио је Путин.

Путин је од јуче у дводневној државној посјети Кини, првој посјети иностранству након што је поново изабран за предсједника Русије. Он је јуче разговарао са кинеским предсједником Си Ђинпингом у Пекингу.

Двојица лидера разговарала су о читавом спектру руско-кинеске сарадње, са посебним освртом на економска питања, и потписали су заједничку изјаву, подсјећа ТАСС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана