Путин сазвао хитан састанак, у фокусу пограничне области

Курир
Путин сазвао хитан састанак, у фокусу пограничне области

МОСКВА - Руски предсједник Владимир Путин данас је одржао састанак са високим званичницима у вези са ситуацијом у областима Русије које се граниче с Украјином, а након изненадног упада који су украјинске трупе покренуле 6. августа.

Ројтерс подсјећа да је у украјинском муњевитом упаду у Курску област, који је био највећи упад страних снага на територију Русије од Другог свјетског рата, учествовало на хиљаде војника који су се пробили преко руске западне границе и наизглед изненадили Москву.

Наводи се да се од тада воде жестоке борбе при чему руске трупе покушавају да уклоне украјинске војнике одатле, док они настоје да се консолидују и прошире територију под својом контролом.

- Окупио сам вас како бисмо разговарали о тренутном развоју ситуације у пограничним областима Русије - казао је Путин на почетку састанка.

Вицепремијер Денис Мантуров је рекао да Русија процјењује штету која је нанијета пољопривреди и индустрији у пограничним областима.

Алексеј Смирнов, вршилац дужности гувернера Курске области, навео је да је 133.190 људи напустило ту област или је евакуисано одатле.

Путин је упитао Смирнова да ли функционише сарадња са полицијом и војском, на шта је Смирнов одговорио да функционише.

Александар Богомаз, гувернер Брјанске области, казао је Путину да су пограничне снаге одбиле покушај тима украјинских саботера и извиђача да уђу у ту област.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана