Путин са Савјетом безбједности о припремама за војну параду

Срна
Путин са Савјетом безбједности о припремама за војну параду

МОСКВА - Руски предсједник Владимир Путин разматрао је данас припреме за параду за Дан побједе - 9. мај на састанку са својим Савјетом безбједности, саопштено је из Кремља.

Москва је саопштила да ће парада бити одржана како је и планирано, након што је Русија оптужила Украјину за покушај убиства Путина у нападу дроном на Кремљ, а Кијев одбацио сваку умијешаност.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је данас за "Спутњик" да је администрација Кремља одлучила да не одржи традиционални пријем у Кремљу поводом Дана побједе.

Москва је у сриједу, 3. маја, оптужила Украјину да је покушала да нападне резиденцију руског предсједника Владимира Путина у Кремљу користећи двије беспилотне летјелице, које су оборене у ваздуху без наношења штете људима или имовини.

Дан побједе је велики руски празник којим се обиљежава совјетска побједа над нацистичком Њемачком 1945. године. Од 1945. године на Црвеном тргу се одржава парада војних лица и војне опреме у знак сјећања на совјетске грађане који су погинули током Другог свјетског рата. Истог дана руски предсједник се традиционално састаје у Кремљу са ратним ветеранима Великог отаџбинског рата, подсјећа "Спутњик".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана