Путин разговарао са предсједником УАЕ о нападу на руски авион Ил-76

Танјуг
Путин разговарао са предсједником УАЕ о нападу на руски авион Ил-76

МОСКВА - Руски предсједник Владимир Путин је током разговора са председником Уједињених Арапских Емирата Мохамедом бин Заједом Ал Нахјаном истакао заинтересованост Руске Федерације за спровођење међународне истраге о терористичком нападу на руски авион Ил-76 када је погинуло свих 74 људи које је летјелица превозила, саопштила је прес служба Кремља.

"Разговарано је о детаљима терористичког напада који је кијевски режим извео 24. јануара на руски авион Ил-76 у којем су били украјински ратни заробљеници. Наглашен је интерес Русије за спровођење међународне истраге о овом злочину", наводи се у саопштењу, преносе РИА Новости.

Оружане снаге Украјине обориле су 24. јануара руски војно-транспортни авион Ил-76 изнад Белгородске области, у којем је 65 украјинских заробљеника транспортовано на размјену.

Сви они, као и тројица пратећих официра Оружаних снага Русије и шест чланова посаде су погинули. Њихова смрт потврђена је ДНК тестирањем, пише РИА. Према речима председника Владимира Путина, украјински обавештајци су знали да се на Ил-76 налазе ратни заробљеници Оружаних снага Украјине, али су ипак извршили напад.

Истрагом је утврђено да је авион оборен америчким системом Патриот - односно са две ракете МИМ-104А. 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана