Путин разговарао са председником Ирана о ситуацији око Нагорно-Карабаха

Танјуг
Путин разговарао са председником Ирана о ситуацији око Нагорно-Карабаха

МОСКВА - Ирански лидер Ебрахим Раиси и руски предсједник Владимир Путин разговарали су данас телефоном о ситуацији око Нагорно-Карабаха и нормализацији односа између Азербејџана и Јерменије, преноси прес-служба Кремља.

"Одржана је детаљна размена мишљења о ситуацији око Нагорно-Карабаха и питању нормализације односа између Азербејџана и Јерменије", наводи се у саопштењу, преноси РИА Новости.

Како је прецизирано, Путин је информисао иранског колегу о активностима руског мировног контингента, укључујући пружање хуманитарне помоћи цивилима, заштиту права и безбједности јерменског становништва Нагорно-Карабаха.

Тема разговора били су и кораци за обезбјеђивање несметаног повезивања Ирана са пуноправним активностима БРИКС-а, саопштила је прес служба Кремља. "Ебрахим Раиси је захвалио на подршци иранском захтеву за придруживање БРИКС-у.

Разговарано је о корацима да се обезбеди несметано повезивање Ирана са пуноправним активностима БРИКС-а, узимајући у обзир руско предсједавање том организацијом 2024. године", наводи се у саопштењу.

Такође, Путин и Раиси изразили су интересовање за интензивирање рада консултативне регионалне платформе „3+3“ (Азербејџан, Јерменија, Грузија плус Русија, Иран и Турска).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана