Путин: Противници Русије који имају неоколонијалне идеје су идиоти

ГС
Владимир Путин
Foto: Танјуг | Владимир Путин

МОСКВА - Предсједник Русије Владимир Путин изјавио је данас да се на Русију врши агресиван спољни притисак, да противници земље позивају да се она подијели на десетине мини-држава, као и да су противници Русије, људи са неоколонијалним размишљањем - идиоти, јер, како је истакао, не схватају да је управо национална разноликост оно што чини земљу јачом и узалуд рачунају на тај ефекат.

- Већ сам рекао да су људи који се руководе својим неоколонијалним идејама идиоти и они би заузели друго мјесто у конкуренцији идиота. Зашто само друго? Зато што су идиоти - рекао је руски лидер - пренео је “Спутњик”.

Он је истакао да се врши агресиван спољни притисак на Русију, на цијело руско друштво.

- Видимо какав се агресиван спољни притисак сада врши на Русију, на све наше друштво. Против нас је усмјерен готово цијели арсенал: економски, војни, политички, информациони. Покренута је најснажнија антируска пропаганда - казао је Путин у Пјатигорску, гдје учествује на сједници Савјета за међунационалне односе.

Он је истакао да не престају напади на руску културу и духовне вриједности, као ни покушаји да се забије клин у братство народа који живе у Русији.

- Наши противници сматрају да је мултинационалност Русије њена слаба тачка и чине све да нас поделе. Они организују провокације унутар националних заједница. Наводно у име руских народа, оснивају различита друштвена и политичка удружења која представљају само њих и провокаторе попут њих. Дрско говоре о потреби такозване деколонизације Русије - казао је Путин.

Он је рекао да су позиви да се Русија подели на десетине малих држава повезани са себичним интересима.

- Говоре да је Русију потребно подијелити на десетине малих држава. Јасно је зашто. Како би их касније потчинили својој вољи, експлоатисали, користили за своје себичне интересе. Они немају друге циљеве - оцијенио је руски лидер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана