Путин: Прогон Трампа говори колико је амерички политички систем труо

Танјуг
Путин: Прогон Трампа говори колико је амерички политички систем труо

МОСКВА– Руски предсједник Владимир Путин изјавио је данас да оно, што је назвао "политичким" прогоном бившег председника САД Доналда Трампа, показује да је амерички политички систем "труо".

"Што се тиче прогона Трампа,  за нас је ово што се дешава, у данашњим условима, по мом мишлјењу, добро, јер показује трулост америчког политичког система, који не може да се претвара да учи друге демократији. Све што се дешава са Трампом, то је прогон из политичких разлога нечијег политичког ривала", рекао је он у Владивостоку на пленарној седници Источног економског форума.

Путин је такође саопштио да су значајне промјене у односима САД и Русије мало вјероватне без обзира на то ко ће постати сљедећи амерички предсједник, преноси агенција РИА Новости.

Трамп, који се тренутно суочава са кривичним пријавама у САД, у четири случаја, због наводне завјере да поништи резултате предсједничких избора 2020., тврди да су они дио политичке завјере која има за циљ да га спријечи да се поново кандидује на изборима сљедеће године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана