Путин: Пристао сам да замијеним Наваљног за руске затворенике прије његове смрти

Танјуг
Путин: Пристао сам да замијеним Наваљног за руске затворенике прије његове смрти

МОСКВА- Руски предсједник Владимир Путин саопштио је да се неколико дана прије смрти опозиционара Алексеја Наваљног сложио да га замијени за одређене руске затворенике у иностранству.

Путин је истакао да су га неке колеге, а који нису званичници администрације, обавијестиле да постоји идеја да се Наваљни размијени за неке људе који су у затвору у западним земљама, преноси Интерфакс.

-Можда ми вјерујете, можда не, али особа која је разговарала са мном још није завршила реченицу, али ја сам рекао да се слажем -  рекао је Путин новинарима на конференцији о предсједничким изборима.

Он је напоменуо да је за то постојао један услов, а да је то да се Наваљни не враћа у Русију.

Руски предсједник је такође назвао смрт опозиционара "тужним догађајем", а истовремено је поменуо да ово није изолован случај смрти затвореника, већ да се дешава у затворима широм свијета.

Владимир Путин је јуче однио убједљиву побједу на предсједничким изборима, након чега је саопштио да протести током предсједничких избора које је против њега организовала опозиција, а које је инспирисао Наваљни, нису имали ефекта, али да људи који су спријечили грађане да гласају актима вандализма треба да буду кажњени.

Руске власти су саопштиле да је Наваљни, најистакнутији критичар предсједника Владимира Путина, умро 16. фебруара у затвору природном смрћу.

Он је служио казну затвора од 30 година, између осталог и због, како је наведено у једној од пресуда руског суда "оснивања и финансирања ектремистичке организације и њених активности".

Његове присталице, укључујући и његову удовицу Јулију, тврде да је Наваљни убијен, али Кремљ је негирао било какву умијешаност у смрт лидера опозиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана