Путин: Потписан указ о поступку тражења одштете од САД

Срна
Путин: Потписан указ о поступку тражења одштете од САД

МОСКВA- Предсједник Русије Владимир Путин потписао је указ у којем су наведени поступци за тражење одштете од САД за штету нанесену Русији и руског Централној банци.

Указ под називом "О посебној процедури за компензацију за штету нанесену Русији и руској Централној банци у вези са непријатељским поступцима САД" уврштен је у званичну правну базу података.

Новим указом омогућава се држави и централној банци да пред судом захтијевају оштету уколико поступци САД доведу до противзаконитог губитка имовине.

Имовина САД или појединаца повезаних са Вашигнтоном у Русији, укључујући америчке држављане, пореске обвезнике и њихове сараднике, могла би да се искористи за компензацију.

Комисија за надгледање страних улагања у Русији имаће задатак да процијени штету и одреди средства која би могла да се искористе за надокнаду те штете, у складу са принципом пропорционалности. То укључује покретну и непокретну имовину САД и повезаних појединаца, обвезнице и акције у руским правним лицима, као и имовинска права.

Влада Русије има рок од четири мјесеца да унесе допуне закона којим би се омогућило спровођење предсједничког указа. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана