Путин: Пјонгјанг чврсто подржава Русију у специјалној операцији у Украјини

Танјуг
Путин: Пјонгјанг чврсто подржава Русију у специјалној операцији у Украјини

МОСКВА - Пјонгјанг остаје солидаран са Москвом по низу питања, укључујући и специјалну војну операцију у Украјини, што указује на заједничку ријешеност двије земље да се супротставе колективној политици Запада, поручио је руски предсједник Владимир Путин у честитки севернокорејском лидеру Ким Џонг-уну и учесницима свечаног састанка посвећеног 70. годишњици побједе у Корејском рату.

Путин је нагласио да чврста подршка Сјеверне Кореје Русији по кључним међународним питањима "додатно наглашаа решеност у супротстављању политици колективног Запада", преноси ТАСС.

У телеграму, објављеном на сајту Кремља, наводи се да таква политика Запада "спречава успостављање истински мултиполарног, праведног свјетског поретка, заснованог на приоритету међународног права, недјељиве безбједности, поштовања суверенитета и националних интереса држава".

Руски лидер је сјевернокорејском колеги пожелио и добро здравље.

- Желим вам, господине Ким Џонг-ун, и усјпех у вашем одговорном раду за бољитак пријатељског корејског народа, а просперитет и мир свим учесницима састанка -, навео је Путин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана