Путин: Пад украјинског БДП-а 40 одсто, Русија економски независнија

Срна
Путин: Пад украјинског БДП-а 40 одсто, Русија економски независнија

МОСКВА - Бруто домаћи производ (БДП) Украјине је пао за 40 одсто, а могуће чак и више, док је Русија забиљежила пад за само 2,1 одсто, изјавио је руски предсједник Владимир Путин.

- Рекао сам много пута, јасно је да људи живе своје животе и мало ко чита било какву економску прогнозу, појави се с времена на вријеме на интернету, на телевизији. Међутим, нама су предвиђали пад БДП-а за 20 одсто или више, али то се није десило. Ово је све што земља произведе током године, ако се узме у обзир на годишњем нивоу. Управо смо говорили о Украјини, гдје је БДП пао за 40 одсто. Ово су званични подаци, али мислим да је чак и више од тога - рекао је Путин током посјете фабрици авиона у Улан-Удеу.

Он је нагласио да и Русија биљежи пад БДП-а, али не за 20 одсто, како је “неко предвидио”.

- Без пада би било боље, али наш тренд је узлазни. Посљедњих седам мјесеци производња стално расте и БДП земље расте око седам мјесеци заредом. Само у другом кварталу прошле године имали смо значајан пад БДП-а, а све остало је раст - истакао је Путин.

Он је напоменуо да је прошла година ишла на руку Русији, јер је постала јача и суверенија у економском смислу.

- И поред одређених трошкова, мислим да је прошла година била добра, јер смо постали суверенији и независнији у економском смислу - додао је Путин

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана