Путин открио како ће Русија одгoворити Америци

Танјуг
Путин открио како ће Русија одгoворити Америци

САНКТ ПЕТЕРБУРГ - Ако САД распореде своје високопрецизне ракете у Њемачкој, Русија ће себе сматрати слободном од мораторијума на распоређивање својих ракета средњег и кратког домета, изјавио је данас руски предсједник Владимир Путин.

Осврћући се на изјаве америчке администрације о плановима за распоређивање високопрецизних ракета дугог домета у Њемачкој од 2026. године, Путин је рекао да ће важни руски државни и војни објекти бити у домету тих ракета и да ће вријеме њиховог лета до циљева на територији Русије бити око десет минута.

-Ако ти планови буду спроведени, сматраћемо да смо слободни од раније прихваћеног једностраног мораторијума на распоређивање ударног наоружања средњег и краћег домета, укључујући повећање способности обалских снага наше морнарице - истакао је предсједник Русије у Санкт Петербургу, гдје је парадом флоте обележен Дан морнарице Русије.

Он је рекао да је развој низа таквих система у завршној фази и да ће Русија предузети реципрочне метре за њихово распоређивање, узимајући у обзир акције Сједињених Држава у Европи и другим регионима свијета. Путин је навео да руска флота стално добија савремено наоружање и да ће Русија наставити да опрема флоту високотехнолошком опремом нове генерације и хиперсоничним ракетним системима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана