Путин Орбану: Објаснићу ти теорију џудоа Путин Орбану

Агенције
Путин Орбану: Објаснићу ти теорију џудоа Путин Орбану

Будимпешта - Руски предсједник Владимир Путин обећао је мађарском премијеру Виктору Орбану да ће му у теорији објаснити све детаље о борилачкој вјештини џудоа.

"Хвала на позиву. То, наравно, није фудбал, али је такође изузетно добар вид спорта", рекоа је Путин на почетку разговора са мађарским премијером након што је допутовао у Мађарску како би присуствовао свјетском првенству у џудоу, које се одржава у Будимпешти.

На Орбанову констатацију да покушава да савлада правила џудоа, руски предсједник му је узвратио да је спреман да му у теорији објасни све тајне тог спорта.

Путин и Орбан су такође разговарали и о трговинским односима Русије и Мађарске, а констатовали су и позитиван тренд у трговинској размјени.

Ријечи је било и о сарадњи у енергетици, поготову о изградњи нуклеарне електране "Пакш".

"Драго ми ије да имамо могућност да разговарамо и о билатералним односима иако присуствујемо једној спортској манифестацији. Желио бих да напоменем да упркос многим компликацијама биљежимо позитивну економску динамику. Иако смо прошле године имали нешто мању трговинску размјену, ове године је она у порасту", додао је Путин.

Путин је истакао и да је за изградњу нуклеарне електране већ издвојено 12 милијарди долара, а почетак радова би могао да услиједи већ почетком наредне године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана