Путин оптужио Украјину за велике провокације и неселективну пуцњаву у Курску

Танјуг
Путин оптужио Украјину за велике провокације и неселективну пуцњаву у Курску

МОСКВА - Покушај продора украјинских снага у Курску област на руско-украјинског граници је провокација великих размјера, изјавио је данас предсједник Русије Владимир Путин.

-Као што знате, кијевски режим је извршио још једну провокацију великих размјера, пуцајући неселективно из различитих врста оружја, укључујући пројектиле, на цивилне зграде, стамбене зграде и возила хитне помоћи - рекао је он.

Путин је истакао да очекује извештај снага безбједности о ситуацији у Курској области, а задужио је првог потпредсједника владе Дениса Мантурова да координира рад цивилних ресора, преноси РИА Новости.

Раније данас, Министарство одбране у Москви је саопштило да је руска војска спријечила је продор украјинских снага у Курској области, после украјинског гранатирања те области у којем су повријеђене 24 особе, укључујући шесторо дјеце.

Руско министарство је навело да су "јединице Оружаних снага Руске Федерације, заједно са граничним службама Федералне службе безбједности (ФСБ), наставиле током ноћи да уништавају формације Оружаних снага Украјине у подручју Курске области, у близини руско-украјинске границе".

-Приликом гранатирања у Курској области повријеђене су 24 особе, укључујући шесторо дјеце - изјавио је данас помоћник министра здравља Русије Алексеј Кузњецов.

Комесарка за права де тета Марија Лвова-Белова рекла је да је у болници четворо дјеце - девојчица од три године, чије се стање оцјењује као умјерено тешко, двогодишњи дјечак са раном на леђима од гелера и двоје дјеце од пет и девет година.

Руско Министарство одбране јуче је саопштило да је до 300 војника 22. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине, уз подршку 11 тенкова и више од 20 борбених оклопних возила, напало области Николаево-Дарино и Олешња, као и Курску област.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана