Путин одобрио идеју да Русија и Кина заједно развију заставе на Марсу

Танјуг
Путин одобрио идеју да Русија и Кина заједно развију заставе на Марсу

ХАРБИН - Руски предсједник Владимир Путин назвао је добром идејом приједлог да се у будућности кинеска и руска застава заједно истакну на Марсу.

Путин је то изјавио приликом појсете Политехничком универзитету у Харбину, преноси РИА новости.

Руском предсједнику је представљена изложба посвећена свемирским технологијама, приказан је модел ровера који се користи на Марсу са технологијом аутоматског развијања заставе. Представници кинеске стране су истакли да би жељели да наставе да раде заједно са Руском Федерацијом у космичком сектору, како би кинеска и руска застава биле заједно развијене на Марсу.

-То је добра идеја - одговорио је Путин на приједлог.

Политехнички универзитет Харбин је једна од водећих високотехничких образовних институција у Кини, главни центар кључних научних и технолошких развоја и иновација.

Овдје студира више од 58 хиљада студената. Од маја 2020. године, универзитет је под америчким санкцијама, а званични разлог је “набавка и покушај набавке робе произведене у САД као подршка програмима повезаним са Народноослободилачком војском Кине”. Путин данас завршава државну посјету Кини у коју је допутовао 15. маја увече по московском времену. Ово је његово прво путовање у иностранство након што је поново изабран и ступио на дужност шефа државе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана