Путин: Односи Москве и Техерана пријатељски, увјерен сам да избори неће утицати на то

Танјуг
Foto: РТ

АСТАНА - Руски предсједник Владимир Путин изјавио је данас да су односи Москве и Техерана пријатељски и да је увјерен да ће односи две земље да се ојачају без обзира на исход избора у Ирану.

“Примјетио бих да се наши приступи практично поклапају о кључним питањима на међународном плану. Одређени смо жељом за стварањем мултиполарног свјетског поретка и поштовањем међународног права”, рекао је Путин на састанку са в. д. иранског предсједника Мохамадом Мохбером на маргинама самита Шангајске организације за сарадњу (ШОС) у Астани, преноси Риа новости.

Мохбер је захвалио руском предсједнику за његов рад на билатералним питањима и присуству руске делегације на сахрани предсједника Ебрахима Раисија, који је погинуо у паду хеликоптера на сјеверозападу Ирана.

Говорећи о економској сарадњи Русије и Ирана, Путин је напоменуо да је трговински промет између две земље од почетка године повећан за 14 одсто у односу на исти период прошле године, а посета руских туриста тој земљи повећана је за четвртину.

Путин је јуче стигао у Астану ради учешћа на самиту ШОС, који се одржава под мотом “Јачање мултилатералног дијалога – тежња ка одрживом миру и развоју”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана