Путин: Неуништиво јединство народа залог побједе Русије

Срна
Путин: Неуништиво јединство народа залог побједе Русије

МОСКВА - Предсједник Русије Владимир Путин на Дан заштитника отаџбине положио је вијенац на Гроб незнаног јунака код зидина московског Кремља и одао пошту палим војницима.

Руски лидер је поводом данашњег празника упутио честитке ветеранима Другог свјетског рата и војницима који учествују у специјалној операцији у Украјини.Он је истакао да је Дан бранилаца отаџбине свенародни празник који симболизује херојску историју руске војске и флоте, неуништиве везе између свих покољења бранилаца отаџбине.

Путин је рекао да се руски војници херојски и храбро боре против неонацизма у Украјини, те да је неуништиво јединство руског народа залог побједе Русије. Он је додао да ће за власт и даље приоритет бити јачање одбрамбене способности Русије и да ће посебна пажња да се посвећује јачању нуклеарне тријаде.

Дан заштитника отаџбине је један од највећих руских празника, а под тим именом слави се од 1993. године.

За вријеме Совјетског савеза био је то Дан Црвене армије и флоте. Након распада СССР-а, наставило се са обиљежавањем празника у Русији и још неким републикама бившег Совјетског савеза (Бјелорусији, Украјини и Киргизији).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана