Путин: Не залажемо се за паузу рата у Украјини већ за коначни крај конфликта

Танјуг
Foto: Тасс

МОСКВА - Руски предсједник Владимир Путин изјавио је данас да се Русија не залаже ни за какво примирје и паузу рата у Украјини, већ за потпуни и коначни крај конфликта.

 „Одувијек смо заузимали став да смо за дипломатско рјешење сукоба, али са противничке стране стално чујемо да они не желе да се конфликт рјеши на тај начин, док спонзори сукоба настоје да искористе украјински народ као жртву за борбу против Русије“, рекао је Путин на конференцији за новинаре након састанка са мађарским премијером Виктором Орбаном у Москви, пренео је Спутњик.

Руски лидер је оцијенио да је однос између Русије и Европске уније (ЕУ) „на најнижој тачки“, а посјету мађарског премијера Виктора Орбана Москви доживљава као покушај обнове дијалога са ЕУ, преносе Риа новости.

Путин је разговор са Орбаном, који је према писању медија трајао три сата, назвао корисним и захвалио му на посjети.

Прије посјете Москви, Орбан је посјетио Кијев први пут послије 12 година, гдје се састао са предсједником Володимиром Зеленским.

Високи европски званичници истакли су да Орбан није добио никакав мандат од Савјета ЕУ да посјети Москву и да би се његов боравак у руској пријестоници одвијао искључиво у оквиру билатералних односа Мађарске и Русије.

Исто је рекао и генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг, чија је Мађарска чланица.

Он је напоменуо да Орбан у Москву путује у својству премијера Мађарске и да у Москви неćе представљати НАТО.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана