Путин: Народ у новим руским регионима се годинама борио да буде уз Русију

Танјуг
Путин: Народ у новим руским регионима се годинама борио да буде уз Русију

МОСКВА - Људи у Доњецкој и Луганској народној републици, Запорошкој и Херсонској области, дуги низ година се боре за право да буду са Русијом, изјавио је данас руски предсjедник Владимир Путин

„Дуги низ година су живели у апсолутно другачијим условима регионалне и општинске власти, који нису слични руским“, рекао је Путин на седници Савета за локалну самоуправу. Руски предсjедник је поручио да општине треба да знају потребе сваке породице учесника специјалне војне операције и да им пруже стварну помоћ, преноси РИА новости.

"Овакав приступ пословању је посебно важан када се пружа подршка породицама учесника специјалне војне операције. Посебну улогу овде имају општине и њихови запослени. Неопходно је познавати потребе и захтjеве сваке такве породице.

Желим да истакнем ово,свакој таквој породици пружите активну, стварну помоћ како би наши војници били спокојни за своју дjецу, супруге, родитеље“, поручио је Путин.

Како је истакао, многи представници општина су се добровољно пријавили и отишли ​​у зону специјалне војне операције, чиме су показали пример привржености отаџбини и њеним интересима.

„Сада бране наше историјске територије, штите народ, становнике тих територија“, рекао је Путин. Он је позвао запослене у локалној самоуправи да пруже неопходну помоћ становницима нових региона и истакао потребу побољшања механизама за подршку најбољим праксама управљања општинама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана