Путин најавио почетак велике морнаричке вјежбе

Срна
Foto: Илустрација

МОСКВА - Русија изводи морнаричку вјежбу „Океан-2024“, највећу у посљедњих неколико деценија, изјавио је руски предсједник Владимир Путин на отварању маневара.

„Ово је први пут у три деценије да изводимо вјежбу тако великих размјера на мору“, рекао је Путин.

Представници 15 земаља укључени су као посматрачи у вјежбу „Океан-2024“, прецизирао је руски предсједник и додао да учествују и кинеске оружане снаге.

Учесници ће увјежбавати интегрисану употребу високопрецизног наоружања, као и другог модерног и напредног наоружања, изјавио је Путин.

Он је нагласио да ће Русија наставити да јача морнарицу и све врсте трупа, као и да повећава њихове способности.

„Наставићемо да јачамо своју морнарицу, укључујући њену стратешку нуклеарну компоненту. Систематски и свеобухватно развијамо све врсте трупа, повећавамо ударне способности, унапређујемо обуку бродских посада, обалних и ваздухопловних јединица, узимајући у обзир стварно борбено искуство и учините све што је потребно да поуздано заштитите Русију и наше грађане“, рекао је Путин у обраћању командни вјежбе „Океан-2024“.

Русија мора бити спремна за сваки развој догађаја, а њене оружане снаге морају бити спремне да одбију сваку могућу војну агресију у било ком правцу, нагласио је Путин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана