Путин на обиљежавању годишњице Москве: Упркос многим изазовима - идемо напријед

Срна
Путин на обиљежавању годишњице Москве: Упркос многим изазовима - идемо напријед

Руски предсједник Владимир Путин честитао је Московљанима Дан града и поручио да Русија, упркос мноштву изазова, иде напријед.

Он је, на обиљежавању 876. годишњице руске престонице, додао да Русија остварује све своје планове и ниједан програм није редукован.

Стигавши на свечани концерт у парк "Зарјадје", руски предсједник је истакао да престоница адекватно одговара на нове изазове, преноси Спутњик.

- Истовремено, ни корак не одступамо од реализације наших великих развојних програма. Постоји заиста много изазова које превазилазимо. Али, ми идемо напријед, развијамо се - поручио је Путин.

Руски лидер је оцијенио да је Москва од тренутка оснивања "увијек била поуздана одбрана и чврст ослонац за цијелу руску државу".

Према Путиновим ријечима, Русија данас брани и потврђује свој суверенитет, а као и становници свих региона земље, Московљани се одважно боре у зони специјалне војне операције, док запослени у московским предузећима дају огроман допринос обезбјеђењу одбрамбеног потенцијала.

Он је такође подсјетио да је престоница преузела покровитељство над Доњецком и Луганском и спроводи комплексан рад на обнови инфраструктуре у погођеним регионима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана