Путин: Москва поздравља интерес Турске за Брикс

СРНА
Путин: Москва поздравља интерес Турске за Брикс

МОСКВА - Руски предсједник Владимир Путин рекао је на састанку са турским министром спољних послова Хаканом Фиданом да Руска Федерација поздравља интерес Турске за рад организације БРИКС.

"Ми поздрављамо интерес Турске у рад БРИКС-а, сигурно ћемо подржати ову аспирацију на сваки начин", истакао је Путин и најавио састанак са Ердоганом у Астани у јулу.

Он је додао да Русија жели да буде заједно са државама ове асоцијације како би рјешавала заједничке проблеме.

Путин је рекао да је Русија задовољна са развојем односа са Турском.

"Са задовољством можемо да истакнемо развој односа са Турском. Све то се, наравно, догађа под вођством и уз директну подршку нашег пријатеља турског предсједника Реџепа Тајипа Ердогана", нагласио је Путин.

Он је рекао да ће, према његовим сазнањима, турски предсједник 3. и 4. јула бити у Астани, гдје ће присуствовати међународном догађају и гдје ће имати прилику да разговарају о свим актуелним питањима.

Путин је сугерисао да се настави заједнички рад по питању Сирије у формату Астана.

"Заједно смо имали веома значајну улогу у рјешавању кризе у Сирији. Мислим да би био исправно наставити рад у том формату у смислу борбе против тероризма како бисмо обезбиједили да се ситуација врати у нормалу у овој за нас веома значајној области. Генерално, ситуација се одвија позитивно", истакао је Путин.

У Астани у Казахстану 3. и 4. јула биће одржан самит Шангајске организације за сарадњу /ШОС/.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана