Путин: Министарство одбране добило наређење да одговори на напад на Кримски мост

ГС
Foto: Известија

МОСКВА - Предсjедник Русије Владимир Путин наредио је министарству одбране да припреми одговор на „терористички напад“ режима у Кијеву на Кримски мост.

- Ноћас је на мосту извршен још један терористички акт. Погинули су цивили. Рањено је дијете и остало без родитеља. Породица је ишла на Крим из Белгородске области - рекао је Путин.

Шеф државе је нагласио да ће бити расветљене све околности напада на мост. 

- Ово је војнички бесмислен циљ, који нема никакав значај, пошто Кримски мост одавно није коришћен за војни транспорт. И окрутан јер су рањени и убијени невини цивили. Русија ће одговорити на терористички напад. Министарство одбране већ припрема релевантне приједлоге - рекао је руски председник. 

Путин је истакао да је „добра вијест“ да нису оштећени стубови моста. 

Такође је рекао да чека конкретне предлоге за побољшање безбедности на Кримском мосту јер је то већ „други терористички напад“ на стратешки важан транспортни објекат. 

Национални комитет за борбу против тероризма саопштио је да је Кијев извео терористички напад на Кримски мост у понедељак у 3 сата ујутру користећи два подводна дрона. Оштећена је коловозна компонента моста, две одрасле особе су погинуле, а једно дијете је повријеђено. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана