Путин изнио приоритет руског председавања у БРИКС

Sputnik
Foto: X.com

Формирање праведног мултиполарног свијета, заснованог на јасним и обавезујућим правним нормама – приоритет је предсједавања Русије у БРИКС, изјавио је руски предсједник Владимир Путин.

Путин је поздравио учеснике, организаторе и госте IX Правног форума земаља БРИКС, истакавши да је тема догађаја "Право на стражи праведног свијета" у потпуности одговара приоритетима руског предсједавања у БРИКС.

- Она одговара заједничкој жељи чланица БРИКС да теже формирању демократског мултиполарног свјетског поретка, који се заснива на јасним и обавезујућим правним нормама - наводи се у телеграму Путина, објављеног на сајту Кремља.

Руски лидер је истакао да директна неформална комуникација између угледних правника и адвоката из држава БРИКС постаје све неопходнија, поготово с обзиром на ширење организације.

Путин је изразио увјерење да ће разговори у оквиру форума бити садржајни и конструктивни, те да ће изнесене иницијативе и приједлози служити даљем развоју узајамно корисног партнерства између држава БРИКС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана