Путин: Идиоти аплаудирали нацисти

Срна
Путин: Идиоти аплаудирали нацисти

БИЈЕЉИНА - Руски предсједник Владимир Путин назвао је бившег предсједника доњег дома канадског парламента Ентонија Роту "идиотом", јер је у парламенту аплаудирао Украјинцу који се као нациста борио против Руса током Другог свјетског рата.

Бившем нацисти Јарославу Хунки аплаудирали су парламентарци и премијер Канаде Џастин Трудо, те украјински предсједник Володимир Зеленски, а да притом, наводно, нико од њих није знао ишта о његовој нацистичкој прошлости.

Рота је, суочен са скандалом, поднио оставку на функцију, а Трудо се извинио свима, осим Русији.

Путин је истакао да су сви тебали знати каква је Хункина прошлост прије него што га је Рота представио као "Украјинца који се борио против Руса током Другог свјетског рата", наводе руски портали.

-Ако предсједник канадског парламента каже да се овај канадско-украјински нациста борио против Руса, онда не може не бити свјестан чињенице да се он борио на страни Хитлера, а не на страни своје отаџбине Канаде. Ако не зна да су се Хитлер и његови злочинци у рату борили против Русије, он је идиот. А, ако зна да се тај човјек борио на страни Хитлера и зове га канадским херојем, он је гад - поручио је Путин.

Путин је навео да је "дегутатно што су сви аплаудирали нацисти, а посебно предсједник Украјине у чијим венама тече јеврејска крв".

-Сам предсједник Украјине устао је и аплаудирао нацисти који је убијао Јевреје. Није ли то знак нацификације Украјине? - рекао је Путин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана